Čočková polévka s červenou řepou

Červenou řepu do polévek příliš nepoužíváme s výjimkou boršče. A to je velká škoda. S luštěninami chutná výtečně a polévka dostane krásnou barvu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme přes noc do studené vody. Červenou řepu předvaříme. Vaříme asi jen 10 minut, aby šla snadněji oloupat.
2.
Oloupeme červenou řepu, nakrájíme ji na kostičky a dáme vařit společně s čočkou a asi 1 lžičkou soli.
3.
Jakmile uvaříme doměkka, odebereme asi 1/3 a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem.
4.
Přidáme zpět odebranou část a ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
5.
Cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi na sádle. Restujeme do zhnědnutí. Vmícháme do polévky společně s promnutou majoránkou. Krátce povaříme společně a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 27.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
113.66 kcal
Protein
4.67 g
Sacharidy
z toho cukr
11.54 g
2.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.54 g
1.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama