Polévka z červené čočky s mrkví a pohankovými vločkami

Krásně hustá polévka s příjemně nasládlou chutí. Červená čočka je uvařená rychle a dopřejete tělu prospěšnou luštěninu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo, přidáme pohankové vločky a čočku a krátce restujeme. Zalejeme vodou a přidáme bujón. Přivedeme k varu a pomalu budeme dolévat vodu, polévka bude houstnout. Je lepší dolévat postupně a hlídat si hustotu polévky.
2.
Jakmile voda začne vařit, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
3.
Přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 12.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
180.13 kcal
Protein
5.35 g
Sacharidy
z toho cukr
16.24 g
1.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.40 g
3.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama