Polévka z červené čočky s mrkví a pohankovými vločkami

Krásně hustá polévka s příjemně nasládlou chutí. Červená čočka je uvařená rychle a dopřejete tělu prospěšnou luštěninu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo, přidáme pohankové vločky a čočku a krátce restujeme. Zalejeme vodou a přidáme bujón. Přivedeme k varu a pomalu budeme dolévat vodu, polévka bude houstnout. Je lepší dolévat postupně a hlídat si hustotu polévky.
  2. Jakmile voda začne vařit, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 180.13 kcal | Protein: 5.35 g | Sacharidy: 16.24 g | z toho cukr: 1.57 g | Tuk: 9.40 g | z toho nas. MK: 3.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2343-polevka-z-cervene-cocky-s-mrkvi-a-pohankovymi-vlockami