Polévka z červené čočky s mrkví a pohankovými vločkami
Krásně hustá polévka s příjemně nasládlou chutí. Červená čočka je uvařená rychle a dopřejete tělu prospěšnou luštěninu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo, přidáme pohankové vločky a čočku a krátce restujeme. Zalejeme vodou a přidáme bujón. Přivedeme k varu a pomalu budeme dolévat vodu, polévka bude houstnout. Je lepší dolévat postupně a hlídat si hustotu polévky.
Jakmile voda začne vařit, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
Přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 180.13 kcal |
Protein: 5.35 g |
Sacharidy: 16.24 g |
z toho cukr: 1.57 g |
Tuk: 9.40 g |
z toho nas. MK: 3.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2343-polevka-z-cervene-cocky-s-mrkvi-a-pohankovymi-vlockami