Čočková polévka s červenou řepou

Červenou řepu do polévek příliš nepoužíváme s výjimkou boršče. A to je velká škoda. S luštěninami chutná výtečně a polévka dostane krásnou barvu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme přes noc do studené vody. Červenou řepu předvaříme. Vaříme asi jen 10 minut, aby šla snadněji oloupat.
  2. Oloupeme červenou řepu, nakrájíme ji na kostičky a dáme vařit společně s čočkou a asi 1 lžičkou soli.
  3. Jakmile uvaříme doměkka, odebereme asi 1/3 a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem.
  4. Přidáme zpět odebranou část a ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  5. Cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi na sádle. Restujeme do zhnědnutí. Vmícháme do polévky společně s promnutou majoránkou. Krátce povaříme společně a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 113.66 kcal | Protein: 4.67 g | Sacharidy: 11.54 g | z toho cukr: 2.08 g | Tuk: 4.54 g | z toho nas. MK: 1.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2113-cockova-polevka-s-cervenou-repou