Polévka z červené řepy a brambor

Polévka z červené řepy je trošičku náročnější na čas, ale jednoduchá na přípravu a vhodná pro vegetariány i vegany. Navíc konzumace červené řepy velmi prospívá lidskému organismu například snižuje krevní tlak i riziko rakoviny, pomáhá v boji se záněty a obsahuje vlákninu a další hodnotné živiny. Polévka zahřeje i dodá energii.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si oloupejte červenou řepu a nakrájejte na malé kousky.
2.
Poté si připravte do hrnce olivový olej. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a vložte ji do hrnce a nechte osmahnout do zlatova.
3.
Jakmile je cibulka hotová, přidejte červenou řepu a nechte dusit cca 15 min.
4.
Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte společně s mrkví na kousky a připravte si vývar.
5.
Po 15 min, nasypejte zeleninu do hrnce, promíchejte, přidejte koření a vývar. Takto vařte cca 60 min., dokud nebude červená řepa měkká.
6.
Po hodině pak rozmixujte na hladkou kaši, dochuťte a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem. Dobrou chuť.

Od: Marie, 23.2.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
175.80 kcal
Protein
3.23 g
Sacharidy
z toho cukr
22.13 g
4.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.08 g
1.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama