Polévka z pečené dýně a červené řepy

  • Přidat foto

Krásně hustá polévka s nádhernou barvou a příjemně nasládlou chutí. Kdo by toužil po pikantní variantě, může přidat špetku chilli.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Červenou řepu dáme na 10 minut vařit a poté ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Očištěnou dýni nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olivový olej a vegetu. Přidáme máslovou dýni a dobře promícháme. Dáme na koláčový plech a 15 minut pečeme na 180 stupňů.
3.
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ovesné vločky. Krátce restujeme a zalejeme vodou. Přidáme bujón, upečenou dýni a řepu. Povaříme do úplného změknutí.
4.
Rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme dochutit solí, pepřem a česnekem, ale díky vegetě a bujonu to obvykle není třeba.

Od: Ráďa 78, 22.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, ovesné vločky, bezlepkové, bez laktózy, červená řepa

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
322.93 kcal
Protein
3.78 g
Sacharidy
z toho cukr
14.03 g
7.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.16 g
7.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.