Dýňová polévka s černou čočkou
Jemná dýňová polévka s chutí po zázvoru, doplněná o černou čočku. Tuto polévku můžete podávat s pečivem jako hlavní chod. Přestože není zahuštěná, je velmi sytá.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dýni si oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nakrájenou mrkev a restujeme.
3.
Během restování přidáme oloupaný nakrájený zázvor ještě chvíli opečeme a vsypeme nakrájenou dýni.
4.
Zaprášíme kurkumou, rychle osmahneme a zalijeme vodou zhruba 600 ml. Osolíme, opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme do měkka. Asi 20 minut.
5.
Mezitím si propláchneme čočku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 25 minut. Poté scedíme.
6.
Polévku si odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Podle chuti dochutíme solí.
7.
Při podávání vložíme do polévky uvařenou čočku, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
344.08 kcal |
Protein |
11.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.16 g
16.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.42 g
11.32 g
|
Reklama
Reklama