Dýňová polévka s kari kořením, kokosovým mlékem a tofu krutonky

Sezóna dýní tady bude co nevidět, dejme si tedy jeden recept na výbornou dýňovou polévku.

Ingredience

Na krutony

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni řádně omyjte, Hokkaido nemusíte loupat, pouze rozkrojte a vydlabejte jadérka. Nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte česnek. Očistěte kořenovou zelenin a bramboru, rovněž pokrájejte na kostky a přidejte k dýni na orestovanou cibulku s česnekem. Osolte, opepřete, přidejte kari koření dle chuti a zalijte vývarem vlastním či z kostky. Duste do změknutí dýně.
2.
Poté polévku rozmixujte a případně pomocí vývaru dořeďte na požadovanou konzistenci. Dosolte a zjemněte kokosovým mlékem.
3.
Tofu nakrájejte na kostičky. Na oleji jej orestujte a ke konci zasypte sladkou paprikou. Pozor, ať papriku nepřepálíte, krutonky by byly hořké. Můžete klidně použít i jiné oblíbené koření. Krutonky lze také připravit v troubě na plechu.
4.
Polévku servírujte s připravenými krutonky.

Od: Šárka75, 21.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
231.87 kcal
Protein
10.72 g
Sacharidy
z toho cukr
25.49 g
4.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.67 g
5.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.