Dýňový krém s tymiánem

Zdravá dýňová polévka, která neobsahuje mouku a díky tomu je lehce stravitelná. Její příprava není náročná a výsledek stojí za to.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a opečeme cibuli nakrájenou na kostky, společně s česnekem na plátky a tymiánem.
2.
Mezi tím, co se nám to v hrnci restuje, si nakrájíme dýni hokaido na větší kostky (není potřeba dýni loupat).
3.
Přidáme dýni do hrnce, trochu opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme špetku chilli. Vaříme do změknutí.
4.
Až je dýně měkká, stáhneme hrnec z ohně a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krému. Přidáme smetanu na šlehání a dochutíme solí, podle potřeby i tymiánem.
5.
Servírujeme s kysanou smetanou.

Od: Petuler, 5.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
344.68 kcal
Protein
4.80 g
Sacharidy
z toho cukr
18.44 g
3.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.97 g
11.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí