Smetanová dýňová polévka

Smetanová dýňová polévka je velmi chutná a její příprava není nikterak složitá. Dýně Hokkaidó si u českých hospodyněk našla své místo v kuchyni, a kromě džemů či kompotů ji můžete také využít na výbornou polévku s pečivem, krutóny nebo opečenou bagetkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme dýni. Oloupeme a vydlabeme z ní semínka.
2.
Do hrnce vložíme máslo a necháme rozehřát. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a přidáme k máslu.
3.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidejte k ní nakrájené kousky dýně, tymián, pepř, sůl a lžičku pálivé papriky a nechte chvilku pozvolna opékat.
4.
Cca po 10 minutách zalijte vývarem a nechte vařit až je dýně měkká. Tedy asi 15-20 min.
5.
Poté rozmixujte směs ručním mixérem, a nakonec přilejte smetanu. V případě potřeby ještě dochuťte solí či pepřem a je hotovo.
6.
Dýňovou polévku podáváme s pečivem nebo opečenou houskou či krutóny.

Od: Marie, 7.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.00 kcal
Protein
4.41 g
Sacharidy
z toho cukr
16.36 g
14.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.56 g
8.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama