Smetanová dýňová polévka je velmi chutná a její příprava není nikterak složitá. Dýně Hokkaidó si u českých hospodyněk našla své místo v kuchyni, a kromě džemů či kompotů ji můžete také využít na výbornou polévku s pečivem, krutóny nebo opečenou bagetkou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme dýni. Oloupeme a vydlabeme z ní semínka.
Do hrnce vložíme máslo a necháme rozehřát. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a přidáme k máslu.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidejte k ní nakrájené kousky dýně, tymián, pepř, sůl a lžičku pálivé papriky a nechte chvilku pozvolna opékat.
Cca po 10 minutách zalijte vývarem a nechte vařit až je dýně měkká. Tedy asi 15-20 min.
Poté rozmixujte směs ručním mixérem, a nakonec přilejte smetanu. V případě potřeby ještě dochuťte solí či pepřem a je hotovo.
Dýňovou polévku podáváme s pečivem nebo opečenou houskou či krutóny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 223.00 kcal |
Protein: 4.41 g |
Sacharidy: 16.36 g |
z toho cukr: 14.20 g |
Tuk: 14.56 g |
z toho nas. MK: 8.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2931-smetanova-dynova-polevka