Smetanová dýňová polévka

Smetanová dýňová polévka je velmi chutná a její příprava není nikterak složitá. Dýně Hokkaidó si u českých hospodyněk našla své místo v kuchyni, a kromě džemů či kompotů ji můžete také využít na výbornou polévku s pečivem, krutóny nebo opečenou bagetkou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme dýni. Oloupeme a vydlabeme z ní semínka.
  2. Do hrnce vložíme máslo a necháme rozehřát. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a přidáme k máslu.
  3. Jakmile je cibulka do zlatova, přidejte k ní nakrájené kousky dýně, tymián, pepř, sůl a lžičku pálivé papriky a nechte chvilku pozvolna opékat.
  4. Cca po 10 minutách zalijte vývarem a nechte vařit až je dýně měkká. Tedy asi 15-20 min.
  5. Poté rozmixujte směs ručním mixérem, a nakonec přilejte smetanu. V případě potřeby ještě dochuťte solí či pepřem a je hotovo.
  6. Dýňovou polévku podáváme s pečivem nebo opečenou houskou či krutóny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 223.00 kcal | Protein: 4.41 g | Sacharidy: 16.36 g | z toho cukr: 14.20 g | Tuk: 14.56 g | z toho nas. MK: 8.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2931-smetanova-dynova-polevka