Dýňová polévka s krutonky či osmaženou anglickou slaninou

Dýně začínají dozrávat, proto je čas se poohlédnout po nějakém receptu. Dnes tady pro vás mám dýňovou polévku. Jelikož recept obsahuje smetanu a je tedy polévka tak dost sytá, můžete si ji dát i jako hlavní chod.

Ingredience

    • nebo

Na krutony

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni pečlivě omyjeme, vydlabeme, loupat nemusíme. Nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme dýni, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pórek, a zalijeme zeleninovým vývarem či vývarem z kostky. Osolíme opepříme a vaříme do změknutí zeleniny.
2.
Poté necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Je-li potřeba dosolíme.
3.
Přidáme kelímek sladké smetany a necháme prohřát.
4.
Na krutonky si na pánvi opečeme rohlík pokrájený na kostičky či necháme opéct anglickou slaninku. A klidně můžete dát obojí.

Od: Šárka75, 4.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: hlavní chod, polévka, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
329.66 kcal
Protein
8.07 g
Sacharidy
z toho cukr
20.02 g
2.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.20 g
13.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.