Dýňová polévka s krutonky či osmaženou anglickou slaninou
Dýně začínají dozrávat, proto je čas se poohlédnout po nějakém receptu. Dnes tady pro vás mám dýňovou polévku. Jelikož recept obsahuje smetanu a je tedy polévka tak dost sytá, můžete si ji dát i jako hlavní chod.
Ingredience (6 x porce)
nebo
Na krutony
Postup přípravy
Dýni pečlivě omyjeme, vydlabeme, loupat nemusíme. Nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme dýni, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pórek, a zalijeme zeleninovým vývarem či vývarem z kostky. Osolíme opepříme a vaříme do změknutí zeleniny.
Poté necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Je-li potřeba dosolíme.
Přidáme kelímek sladké smetany a necháme prohřát.
Na krutonky si na pánvi opečeme rohlík pokrájený na kostičky či necháme opéct anglickou slaninku. A klidně můžete dát obojí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 364.58 kcal |
Protein: 9.19 g |
Sacharidy: 10.98 g |
z toho cukr: 9.13 g |
Tuk: 25.48 g |
z toho nas. MK: 11.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1828-dynova-polevka-s-krutonky-ci-osmazenou-anglickou-slaninou