Dýňová polévka s krutonky či osmaženou anglickou slaninou

Dýně začínají dozrávat, proto je čas se poohlédnout po nějakém receptu. Dnes tady pro vás mám dýňovou polévku. Jelikož recept obsahuje smetanu a je tedy polévka tak dost sytá, můžete si ji dát i jako hlavní chod.

Ingredience (6 x porce)

Na krutony

Postup přípravy

  1. Dýni pečlivě omyjeme, vydlabeme, loupat nemusíme. Nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme dýni, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pórek, a zalijeme zeleninovým vývarem či vývarem z kostky. Osolíme opepříme a vaříme do změknutí zeleniny.
  2. Poté necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Je-li potřeba dosolíme.
  3. Přidáme kelímek sladké smetany a necháme prohřát.
  4. Na krutonky si na pánvi opečeme rohlík pokrájený na kostičky či necháme opéct anglickou slaninku. A klidně můžete dát obojí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 364.58 kcal | Protein: 9.19 g | Sacharidy: 10.98 g | z toho cukr: 9.13 g | Tuk: 25.48 g | z toho nas. MK: 11.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1828-dynova-polevka-s-krutonky-ci-osmazenou-anglickou-slaninou