Polévka z máslové dýně

Krémová polévka z krásné sezónní zeleniny. Nejlépe zachutná na podzim. S rozpečenou bagetou je to výborná a lehká večeře.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalejeme vodou.
2.
Za stálého míchání přivedeme základ k varu. Přidáme dýni a bujón. Vaříme doměkka.
3.
Hotové prošleháme tyčovým mixérem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem.

Od: Ráďa 78, 13.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Kategorie: polévka, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
193.62 kcal
Protein
2.65 g
Sacharidy
z toho cukr
18.85 g
2.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.73 g
5.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí