Polévka z máslové dýně
Krémová polévka z krásné sezónní zeleniny. Nejlépe zachutná na podzim. S rozpečenou bagetou je to výborná a lehká večeře.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit a zalejeme vodou.
2.
Za stálého míchání přivedeme základ k varu. Přidáme dýni a bujón. Vaříme doměkka.
3.
Hotové prošleháme tyčovým mixérem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
163.71 kcal |
Protein |
3.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.12 g
5.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.38 g
3.90 g
|
Reklama
Reklama