Zeleninová polévka zahuštěná dýňovým pyré

Dýňové pyré je v kuchyni skvělým pomocníkem. Já si ho vždy připravím více najednou a potom používám jako přílohu nebo s ním zahušťuji. Polévka má jemnou chuť po zelenině a není třeba moc dochucovat.

Reklama

Ingredience

Na dýňové pyré

Na polévku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si dýni oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut.
2.
Poté dýni scedíme a tyčovým mixérem umixujeme na pyré. Necháme vychladnout.
3.
Do druhého hrnce si dáme rozehřát olej, vložíme na kostky nakrájenou oloupanou a omytou kořenovou zeleninu společně s cibulí a lusky.
4.
Zeleninu opečeme, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 litru vody.
5.
Přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Před koncem vaření do polévky vložíme asi 4 vrchovaté lžíce pyré.
6.
Polévku osolíme, opepříme, já jsem přidala nasekané celerové listy. Odstavíme a můžeme podávat.

Od: Petuler, 28.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
356.04 kcal
Protein
11.29 g
Sacharidy
z toho cukr
54.81 g
19.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.91 g
1.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama