Zeleninová polévka zahuštěná dýňovým pyré

Dýňové pyré je v kuchyni skvělým pomocníkem. Já si ho vždy připravím více najednou a potom používám jako přílohu nebo s ním zahušťuji. Polévka má jemnou chuť po zelenině a není třeba moc dochucovat.

Ingredience (2 x porce)

Na dýňové pyré

Na polévku

Postup přípravy

  1. Nejprve si dýni oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut.
  2. Poté dýni scedíme a tyčovým mixérem umixujeme na pyré. Necháme vychladnout.
  3. Do druhého hrnce si dáme rozehřát olej, vložíme na kostky nakrájenou oloupanou a omytou kořenovou zeleninu společně s cibulí a lusky.
  4. Zeleninu opečeme, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 litru vody.
  5. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Před koncem vaření do polévky vložíme asi 4 vrchovaté lžíce pyré.
  6. Polévku osolíme, opepříme, já jsem přidala nasekané celerové listy. Odstavíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 356.04 kcal | Protein: 11.29 g | Sacharidy: 54.81 g | z toho cukr: 19.24 g | Tuk: 7.91 g | z toho nas. MK: 1.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3618-zeleninova-polevka-zahustena-dynovym-pyre