Dýňová krémová polévka s pohankou

Podzimní polévka plná zdraví. Rutin obsažený v pohance je výborný na cévy, tvaroh dodá dostatek bílkovin a dýně je bohatá na vitamin A.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pohanku uvaříme v osolené vodě a na mírném plameni vaříme 20 minut.
2.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3.
V hrnci rozehřejme dvě lžíce másla, přidáme cibuli a česnek a osmažíme. Přidáme nakrájenou dýni a mrkev, krátce společně osmažíme a zalijeme vývarem.
4.
Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dle chuti ještě dosolíme a okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
5.
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme uvařenou pohanku, tvaroh a posypeme nasekanou petrželkou.

Od: Sarrien, 30.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
295.30 kcal
Protein
12.27 g
Sacharidy
z toho cukr
31.41 g
7.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.97 g
7.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama