Dýňová krémová polévka s pohankou

Podzimní polévka plná zdraví. Rutin obsažený v pohance je výborný na cévy, tvaroh dodá dostatek bílkovin a dýně je bohatá na vitamin A.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pohanku uvaříme v osolené vodě a na mírném plameni vaříme 20 minut.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejme dvě lžíce másla, přidáme cibuli a česnek a osmažíme. Přidáme nakrájenou dýni a mrkev, krátce společně osmažíme a zalijeme vývarem.
  4. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dle chuti ještě dosolíme a okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
  5. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme uvařenou pohanku, tvaroh a posypeme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 295.30 kcal | Protein: 12.27 g | Sacharidy: 31.41 g | z toho cukr: 7.42 g | Tuk: 12.97 g | z toho nas. MK: 7.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3292-dynova-kremova-polevka-s-pohankou