Podzimní polévka plná zdraví. Rutin obsažený v pohance je výborný na cévy, tvaroh dodá dostatek bílkovin a dýně je bohatá na vitamin A.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Pohanku uvaříme v osolené vodě a na mírném plameni vaříme 20 minut.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Dýni a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejme dvě lžíce másla, přidáme cibuli a česnek a osmažíme. Přidáme nakrájenou dýni a mrkev, krátce společně osmažíme a zalijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, dle chuti ještě dosolíme a okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme uvařenou pohanku, tvaroh a posypeme nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 295.30 kcal |
Protein: 12.27 g |
Sacharidy: 31.41 g |
z toho cukr: 7.42 g |
Tuk: 12.97 g |
z toho nas. MK: 7.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3292-dynova-kremova-polevka-s-pohankou