Polévka ze špagetové dýně s žitnými krutóny

Polévka ze špagetové dýně má velmi jemnou chuť. Doplněná o další zeleninu chutná skvěle. Kdo má rád může přidat chilli a polévku udělat pikantnější.

Reklama

Ingredience

Žitné krutóny

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej. Vložíme na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli restujeme.
2.
Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu společně s kousky brambor a kousky očištěné, oloupané dýně. Vše opečeme.
3.
Zalijeme vodou, vložíme opláchnuté celerové stonky a bujón. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zhruba 25-30 minut.
4.
Poté polévku odstavíme z plotny. Tyčovým mixérem rozšleháme na hladký krém a přilijeme smetanu. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem.
5.
Rozehřejeme si pánev, nalijeme olej a opečeme na kostičky nakrájený žitný chléb. Opečený chleba necháme vychladnout a posypeme sušeným česnekem. Můžeme podávat.

Od: Petuler, 10.9.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
602.98 kcal
Protein
12.86 g
Sacharidy
z toho cukr
68.50 g
14.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.87 g
9.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama