Polévka ze špagetové dýně má velmi jemnou chuť. Doplněná o další zeleninu chutná skvěle. Kdo má rád může přidat chilli a polévku udělat pikantnější.
Ingredience (3 x porce)
Žitné krutóny
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej. Vložíme na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli restujeme.
Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu společně s kousky brambor a kousky očištěné, oloupané dýně. Vše opečeme.
Zalijeme vodou, vložíme opláchnuté celerové stonky a bujón. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zhruba 25-30 minut.
Poté polévku odstavíme z plotny. Tyčovým mixérem rozšleháme na hladký krém a přilijeme smetanu. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem.
Rozehřejeme si pánev, nalijeme olej a opečeme na kostičky nakrájený žitný chléb. Opečený chleba necháme vychladnout a posypeme sušeným česnekem. Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 602.98 kcal |
Protein: 12.86 g |
Sacharidy: 68.50 g |
z toho cukr: 14.49 g |
Tuk: 27.87 g |
z toho nas. MK: 9.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3193-polevka-ze-spagetove-dyne-s-zitnymi-krutony