Zapečená špagetová dýně s mletým masem

Nejen Hokaido patří mezi oblíbené dýně, ale také špagetová dýně se těší velké oblibě. Zapékat ji můžete na různé způsoby. Dnes tedy s mletým masem a sýrem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jadérky. Poklademe obě půlky na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme na 190 stupňů asi 30 – 40 minut. Poté plech vytáhneme a necháme dýni zchladnout.
2.
Mezitím, co se nám peče dýně, si na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a osolené a opepřené mleté maso. Zasypeme sladkou paprikou a dál restujeme.
3.
Přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku, opět chvíli restujeme a potom malinko podlijeme. Dusíme, dokud se nám tekutina neodpaří. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
4.
Vychladlé vnitřky dýní tzv. vyškrábeme vidličkou... Docílíme drobných nudliček nebo-li špaget, viz. jedna z fotografií. Dýně naplníme mletým masem, špagetové nudličky tam samozřejmě ponecháme také, zasypeme sýrem a zapékáme cca 20 minut.
5.
Když máme hotovo, můžeme si vše z dýně naservírovat na talíř, či si pěkně tu svoji půlku „vydlabávat“. Je to opravdu vynikající.

Od: Šárka75, 15.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 59 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,135.29 kcal
Protein
55.08 g
Sacharidy
z toho cukr
44.87 g
16.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
80.99 g
29.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama