Zapečená špagetová dýně s mletým masem

Nejen Hokaido patří mezi oblíbené dýně, ale také špagetová dýně se těší velké oblibě. Zapékat ji můžete na různé způsoby. Dnes tedy s mletým masem a sýrem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jadérky. Poklademe obě půlky na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme na 190 stupňů asi 30 – 40 minut. Poté plech vytáhneme a necháme dýni zchladnout.
  2. Mezitím, co se nám peče dýně, si na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a osolené a opepřené mleté maso. Zasypeme sladkou paprikou a dál restujeme.
  3. Přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku, opět chvíli restujeme a potom malinko podlijeme. Dusíme, dokud se nám tekutina neodpaří. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
  4. Vychladlé vnitřky dýní tzv. vyškrábeme vidličkou... Docílíme drobných nudliček nebo-li špaget, viz. jedna z fotografií. Dýně naplníme mletým masem, špagetové nudličky tam samozřejmě ponecháme také, zasypeme sýrem a zapékáme cca 20 minut.
  5. Když máme hotovo, můžeme si vše z dýně naservírovat na talíř, či si pěkně tu svoji půlku „vydlabávat“. Je to opravdu vynikající.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,135.29 kcal | Protein: 55.08 g | Sacharidy: 44.87 g | z toho cukr: 16.11 g | Tuk: 80.99 g | z toho nas. MK: 29.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2183-zapecena-spagetova-dyne-s-mletym-masem