Dýňový krém s tymiánem

Zdravá dýňová polévka, která neobsahuje mouku a díky tomu je lehce stravitelná. Její příprava není náročná a výsledek stojí za to.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a opečeme cibuli nakrájenou na kostky, společně s česnekem na plátky a tymiánem.
  2. Mezi tím, co se nám to v hrnci restuje, si nakrájíme dýni hokaido na větší kostky (není potřeba dýni loupat).
  3. Přidáme dýni do hrnce, trochu opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme špetku chilli. Vaříme do změknutí.
  4. Až je dýně měkká, stáhneme hrnec z ohně a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krému. Přidáme smetanu na šlehání a dochutíme solí, podle potřeby i tymiánem.
  5. Servírujeme s kysanou smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 355.71 kcal | Protein: 4.32 g | Sacharidy: 15.47 g | z toho cukr: 12.04 g | Tuk: 30.55 g | z toho nas. MK: 13.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1941-dynovy-krem-s-tymianem