Zdravá dýňová polévka, která neobsahuje mouku a díky tomu je lehce stravitelná. Její příprava není náročná a výsledek stojí za to.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej a opečeme cibuli nakrájenou na kostky, společně s česnekem na plátky a tymiánem.
Mezi tím, co se nám to v hrnci restuje, si nakrájíme dýni hokaido na větší kostky (není potřeba dýni loupat).
Přidáme dýni do hrnce, trochu opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme špetku chilli. Vaříme do změknutí.
Až je dýně měkká, stáhneme hrnec z ohně a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krému. Přidáme smetanu na šlehání a dochutíme solí, podle potřeby i tymiánem.
Servírujeme s kysanou smetanou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 355.71 kcal |
Protein: 4.32 g |
Sacharidy: 15.47 g |
z toho cukr: 12.04 g |
Tuk: 30.55 g |
z toho nas. MK: 13.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1941-dynovy-krem-s-tymianem