Dýňová polévka s kari kořením, kokosovým mlékem a tofu krutonky
Sezóna dýní tady bude co nevidět, dejme si tedy jeden recept na výbornou dýňovou polévku.
Ingredience (6 x porce)
Na krutony
Postup přípravy
Dýni řádně omyjte, Hokkaido nemusíte loupat, pouze rozkrojte a vydlabejte jadérka. Nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte česnek. Očistěte kořenovou zelenin a bramboru, rovněž pokrájejte na kostky a přidejte k dýni na orestovanou cibulku s česnekem. Osolte, opepřete, přidejte kari koření dle chuti a zalijte vývarem vlastním či z kostky. Duste do změknutí dýně.
Poté polévku rozmixujte a případně pomocí vývaru dořeďte na požadovanou konzistenci. Dosolte a zjemněte kokosovým mlékem.
Tofu nakrájejte na kostičky. Na oleji jej orestujte a ke konci zasypte sladkou paprikou. Pozor, ať papriku nepřepálíte, krutonky by byly hořké. Můžete klidně použít i jiné oblíbené koření. Krutonky lze také připravit v troubě na plechu.
Polévku servírujte s připravenými krutonky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 236.68 kcal |
Protein: 9.50 g |
Sacharidy: 21.27 g |
z toho cukr: 12.11 g |
Tuk: 11.44 g |
z toho nas. MK: 6.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1786-dynova-polevka-s-kari-korenim-kokosovym-mlekem-a-tofu-krutonky