Dýňová polévka s kari kořením, kokosovým mlékem a tofu krutonky

Sezóna dýní tady bude co nevidět, dejme si tedy jeden recept na výbornou dýňovou polévku.

Ingredience (6 x porce)

Na krutony

Postup přípravy

  1. Dýni řádně omyjte, Hokkaido nemusíte loupat, pouze rozkrojte a vydlabejte jadérka. Nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte česnek. Očistěte kořenovou zelenin a bramboru, rovněž pokrájejte na kostky a přidejte k dýni na orestovanou cibulku s česnekem. Osolte, opepřete, přidejte kari koření dle chuti a zalijte vývarem vlastním či z kostky. Duste do změknutí dýně.
  2. Poté polévku rozmixujte a případně pomocí vývaru dořeďte na požadovanou konzistenci. Dosolte a zjemněte kokosovým mlékem.
  3. Tofu nakrájejte na kostičky. Na oleji jej orestujte a ke konci zasypte sladkou paprikou. Pozor, ať papriku nepřepálíte, krutonky by byly hořké. Můžete klidně použít i jiné oblíbené koření. Krutonky lze také připravit v troubě na plechu.
  4. Polévku servírujte s připravenými krutonky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 236.68 kcal | Protein: 9.50 g | Sacharidy: 21.27 g | z toho cukr: 12.11 g | Tuk: 11.44 g | z toho nas. MK: 6.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1786-dynova-polevka-s-kari-korenim-kokosovym-mlekem-a-tofu-krutonky