Dýňová polévka s černou čočkou

Jemná dýňová polévka s chutí po zázvoru, doplněná o černou čočku. Tuto polévku můžete podávat s pečivem jako hlavní chod. Přestože není zahuštěná, je velmi sytá.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni si oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nakrájenou mrkev a restujeme.
  3. Během restování přidáme oloupaný nakrájený zázvor ještě chvíli opečeme a vsypeme nakrájenou dýni.
  4. Zaprášíme kurkumou, rychle osmahneme a zalijeme vodou zhruba 600 ml. Osolíme, opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme do měkka. Asi 20 minut.
  5. Mezitím si propláchneme čočku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 25 minut. Poté scedíme.
  6. Polévku si odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Podle chuti dochutíme solí.
  7. Při podávání vložíme do polévky uvařenou čočku, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 344.08 kcal | Protein: 11.72 g | Sacharidy: 38.16 g | z toho cukr: 16.15 g | Tuk: 14.42 g | z toho nas. MK: 11.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3642-dynova-polevka-s-cernou-cockou