Jemná dýňová polévka s chutí po zázvoru, doplněná o černou čočku. Tuto polévku můžete podávat s pečivem jako hlavní chod. Přestože není zahuštěná, je velmi sytá.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Dýni si oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nakrájenou mrkev a restujeme.
Během restování přidáme oloupaný nakrájený zázvor ještě chvíli opečeme a vsypeme nakrájenou dýni.
Zaprášíme kurkumou, rychle osmahneme a zalijeme vodou zhruba 600 ml. Osolíme, opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme do měkka. Asi 20 minut.
Mezitím si propláchneme čočku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 25 minut. Poté scedíme.
Polévku si odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Podle chuti dochutíme solí.
Při podávání vložíme do polévky uvařenou čočku, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 344.08 kcal |
Protein: 11.72 g |
Sacharidy: 38.16 g |
z toho cukr: 16.15 g |
Tuk: 14.42 g |
z toho nas. MK: 11.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3642-dynova-polevka-s-cernou-cockou