Polévka z pečené dýně a červené řepy

Krásně hustá polévka s nádhernou barvou a příjemně nasládlou chutí. Kdo by toužil po pikantní variantě, může přidat špetku chilli.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Červenou řepu dáme na 10 minut vařit a poté ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Očištěnou dýni nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olivový olej a vegetu. Přidáme máslovou dýni a dobře promícháme. Dáme na koláčový plech a 15 minut pečeme na 180 stupňů.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme ovesné vločky. Krátce restujeme a zalejeme vodou. Přidáme bujón, upečenou dýni a řepu. Povaříme do úplného změknutí.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme dochutit solí, pepřem a česnekem, ale díky vegetě a bujonu to obvykle není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 322.93 kcal | Protein: 3.78 g | Sacharidy: 14.03 g | z toho cukr: 7.71 g | Tuk: 27.16 g | z toho nas. MK: 7.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2447-polevka-z-pecene-dyne-a-cervene-repy