Polévka z červené řepy a brambor

Polévka z červené řepy je trošičku náročnější na čas, ale jednoduchá na přípravu a vhodná pro vegetariány i vegany. Navíc konzumace červené řepy velmi prospívá lidskému organismu například snižuje krevní tlak i riziko rakoviny, pomáhá v boji se záněty a obsahuje vlákninu a další hodnotné živiny. Polévka zahřeje i dodá energii.

Ingredience (6 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupejte červenou řepu a nakrájejte na malé kousky.
  2. Poté si připravte do hrnce olivový olej. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a vložte ji do hrnce a nechte osmahnout do zlatova.
  3. Jakmile je cibulka hotová, přidejte červenou řepu a nechte dusit cca 15 min.
  4. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte společně s mrkví na kousky a připravte si vývar.
  5. Po 15 min, nasypejte zeleninu do hrnce, promíchejte, přidejte koření a vývar. Takto vařte cca 60 min., dokud nebude červená řepa měkká.
  6. Po hodině pak rozmixujte na hladkou kaši, dochuťte a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 175.80 kcal | Protein: 3.23 g | Sacharidy: 22.13 g | z toho cukr: 4.94 g | Tuk: 7.08 g | z toho nas. MK: 1.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2998-polevka-z-cervene-repy-a-brambor