Polévka z červené řepy je trošičku náročnější na čas, ale jednoduchá na přípravu a vhodná pro vegetariány i vegany. Navíc konzumace červené řepy velmi prospívá lidskému organismu například snižuje krevní tlak i riziko rakoviny, pomáhá v boji se záněty a obsahuje vlákninu a další hodnotné živiny. Polévka zahřeje i dodá energii.
Ingredience (6 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve si oloupejte červenou řepu a nakrájejte na malé kousky.
Poté si připravte do hrnce olivový olej. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a vložte ji do hrnce a nechte osmahnout do zlatova.
Jakmile je cibulka hotová, přidejte červenou řepu a nechte dusit cca 15 min.
Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte společně s mrkví na kousky a připravte si vývar.
Po 15 min, nasypejte zeleninu do hrnce, promíchejte, přidejte koření a vývar. Takto vařte cca 60 min., dokud nebude červená řepa měkká.
Po hodině pak rozmixujte na hladkou kaši, dochuťte a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 175.80 kcal |
Protein: 3.23 g |
Sacharidy: 22.13 g |
z toho cukr: 4.94 g |
Tuk: 7.08 g |
z toho nas. MK: 1.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2998-polevka-z-cervene-repy-a-brambor