Krém z červeného zelí

Miluji červené zelí, ale ruku na srdce, když vařím pro dvě osoby, někdy i jen pro sebe, jak mám tu obrovskou hlávku zelí zpracovat? 😀 Takže jsem se poprvé odhodlala a vyzkoušela uvařit krém 🙂

Ingredience

Na krutónky

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme si cibulku a brambory na kostičky a zelí na nudličky.
2.
Na oleji si osmažíme cibuli dokud nezesklovatí.
3.
Přidáme červené zelí a brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
4.
Vaříme doměkka asi 25 minut.
5.
Když se polévka vaří, nakrájíme nejlépe starší chleba na kostičky, posypeme lahůdkovým droždí a pokapeme olejem, dáme do trouby na 5 až 10 minut, aby se nám opekly křupavé krutónky.
6.
Když jsou brambory a zelí již měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
7.
Nakonec přidáme majoránku a kokosové mléko (přidávám jen tuhou část).
8.
Pak už jen servírujeme krém, posypeme krutónky a semínky i oříšky.

Od: Liška, 15.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
235.96 kcal
Protein
5.12 g
Sacharidy
z toho cukr
27.74 g
9.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.61 g
7.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí