Krém z červeného zelí

Miluji červené zelí, ale ruku na srdce, když vařím pro dvě osoby, někdy i jen pro sebe, jak mám tu obrovskou hlávku zelí zpracovat? 😀 Takže jsem se poprvé odhodlala a vyzkoušela uvařit krém 🙂

Ingredience

Na krutónky

Na ozdobu

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nakrájíme si cibulku a brambory na kostičky a zelí na nudličky.
2.
Na oleji si osmažíme cibuli dokud nezesklovatí.
3.
Přidáme červené zelí a brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
4.
Vaříme doměkka asi 25 minut.
5.
Když se polévka vaří, nakrájíme nejlépe starší chleba na kostičky, posypeme lahůdkovým droždí a pokapeme olejem, dáme do trouby na 5 až 10 minut, aby se nám opekly křupavé krutónky.
6.
Když jsou brambory a zelí již měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
7.
Nakonec přidáme majoránku a kokosové mléko (přidávám jen tuhou část).
8.
Pak už jen servírujeme krém, posypeme krutónky a semínky i oříšky.

Od: Liška, 15.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 13 Kč za porci
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
240.47 kcal
Protein
5.30 g
Sacharidy
z toho cukr
28.10 g
9.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.87 g
7.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí