Kapustičkový krém
Kapustičkový krém je jemná, krémová polévka z růžičkové kapusty, která v sobě spojuje zemitou chuť zimní zeleniny s hladkou konzistencí a lehkým nádechem smetany. Je ideální jako předkrm i lehký oběd, který příjemně zahřeje a zároveň překvapí svou delikátní chutí i ty, kdo jinak kapustičky příliš nemusí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Očistíme kapustičky a rozpůlíme je. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
2.
V hrnci na másle orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
3.
Přidáme kapustičky a bramboru, krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
4.
Vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
6.
Krátce prohřejeme a podáváme – můžeme ozdobit semínky, krutony, pancettou nebo petrželkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
206.32 kcal |
Protein |
5.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.08 g
5.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.34 g
7.71 g
|
Reklama
Reklama