Kapustičkový krém

Kapustičkový krém je jemná, krémová polévka z růžičkové kapusty, která v sobě spojuje zemitou chuť zimní zeleniny s hladkou konzistencí a lehkým nádechem smetany. Je ideální jako předkrm i lehký oběd, který příjemně zahřeje a zároveň překvapí svou delikátní chutí i ty, kdo jinak kapustičky příliš nemusí.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu (volitelně)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme kapustičky a rozpůlíme je. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
2.
V hrnci na másle orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
3.
Přidáme kapustičky a bramboru, krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
4.
Vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
6.
Krátce prohřejeme a podáváme – můžeme ozdobit semínky, krutony, pancettou nebo petrželkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
206.32 kcal
Protein
5.21 g
Sacharidy
z toho cukr
17.08 g
5.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.34 g
7.71 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama