Kapustičkový krém

Kapustičkový krém je jemná, krémová polévka z růžičkové kapusty, která v sobě spojuje zemitou chuť zimní zeleniny s hladkou konzistencí a lehkým nádechem smetany. Je ideální jako předkrm i lehký oběd, který příjemně zahřeje a zároveň překvapí svou delikátní chutí i ty, kdo jinak kapustičky příliš nemusí.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu (volitelně)

Postup přípravy

  1. Očistíme kapustičky a rozpůlíme je. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci na másle orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidáme kapustičky a bramboru, krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
  4. Vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  6. Krátce prohřejeme a podáváme – můžeme ozdobit semínky, krutony, pancettou nebo petrželkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 206.32 kcal | Protein: 5.21 g | Sacharidy: 17.08 g | z toho cukr: 5.03 g | Tuk: 12.34 g | z toho nas. MK: 7.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4583-kapustickovy-krem