Smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Toto smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou je jednoduché na přípravu a potěší vaše chuťové pohárky. Je ideální jako příloha k masu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kapustu důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
2.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (pokud je potřeba) a přidáme špek.
3.
Smažíme na střední teplotě, dokud nezačne být křupavý. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se neprohřeje a neztmavne.
4.
K špeku a slanině přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
5.
Do pánve přidáme kapustu a promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
6.
Snížíme teplotu a přidáme smetanu. Důkladně promícháme a vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zahřála a chutě spojily.
7.
Dochutíme solí, pepřem a případně kmínem.
8.
Podáváme teplé jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
817.69 kcal |
Protein |
11.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.89 g
3.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
81.59 g
33.49 g
|
Reklama
Reklama