Kapustová polévka s vařeným vejcem

Kapustová polévka trochu jinak, než ji většina z nás zná. Kapustovou polévku nezahušťuji a nepřidávám brambory. Používám místo těchto surovin tavený sýr a vařené vejce. Polévka má opravdovou chuť kapusty a je velmi jemná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme si v hrnci sádlo a opečeme cibulku na kostičky společně s klobásou na kostičky. Necháme opéct do zlatova.
2.
Kapustu si nakrájíme na nudličky a přidáme do hrnce. Chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a necháme vařit asi 15 minut.
4.
Přidáme do polévky tavený sýr, necháme rozpustit, odstavíme z ohně a prolisujeme česnek.
5.
Při servírování vložíme vařené vejce a kdo má rád může vařené brambory.

Od: Petuler, 21.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
405.58 kcal
Protein
19.35 g
Sacharidy
z toho cukr
12.84 g
4.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.05 g
11.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama