Krupková polévka s vejcem

Krupková polévka s vejcem je doplněná o kořenovou zeleninu. Polévka může posloužit jako hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ječmenné kroupy střední propláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme do změknutí zhruba 30 minut. Poté scedíme a propláchneme.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený česnek a společně orestujeme.
3.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno. Přidáme do hrnce. Společně opékáme.
4.
Zalijeme vývarem a vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory společně s uvařenými krupkami. Přivedeme k varu.
5.
Do hrníčku si rozklepneme vejce, rozkvedláme a vlijeme do vařící polévky. Necháme chvíli provařit dokud se vejce nesrazí.
6.
Dochutíme solí, pepřem a nasekaným libečkem.

Od: Petuler, 10.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
448.10 kcal
Protein
20.42 g
Sacharidy
z toho cukr
74.24 g
7.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.69 g
1.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama