Kroupová bramboračka

Trochu jiná varianta klasické bramborové polévky. Polévku můžeme podávat i jako hlavní chod. Doplněná o čerstvé pečivo chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme na kousky nakrájený pórek, společně s očištěnou a nakrájenou mrkví. Orestujeme.
2.
Orestovanou zeleninu zasypeme moukou, krátce opečeme a vlijeme vodu.
3.
Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
4.
Kroupy si propláchneme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme do měkka.
5.
Polévku odstavíme z plotny, přidáme majoránku, česnek a uvařené kroupy.
6.
Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.

Od: Petuler, 17.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
357.30 kcal
Protein
8.95 g
Sacharidy
z toho cukr
57.37 g
4.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.02 g
1.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama