Kroupová bramboračka
Trochu jiná varianta klasické bramborové polévky. Polévku můžeme podávat i jako hlavní chod. Doplněná o čerstvé pečivo chutná skvěle.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme na kousky nakrájený pórek, společně s očištěnou a nakrájenou mrkví. Orestujeme.
- Orestovanou zeleninu zasypeme moukou, krátce opečeme a vlijeme vodu.
- Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
- Kroupy si propláchneme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme do měkka.
- Polévku odstavíme z plotny, přidáme majoránku, česnek a uvařené kroupy.
- Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 357.30 kcal |
Protein: 8.95 g |
Sacharidy: 57.37 g |
z toho cukr: 4.91 g |
Tuk: 8.02 g |
z toho nas. MK: 1.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3369-kroupova-bramboracka