Bramboračka jako od babičky
Máte doma sušené nebo čerstvé houby? Vyzkoušejte náš recept na bramboračku – bramborovou polévku jako od babičky. Sytá a hustá polévka v zimě zahřeje a provoní kuchyň kořením a houbami. Hodí se nejen na nedělní oběd, ale i jako večeře pro celou rodinu.
Reklama
Postup přípravy
1.
1Nasušené houby dáme namočit do misky s vodou.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájíme cibuli.
3.
Cibulku necháme na másle zezlatovět a zasypeme moukou.
4.
Zalijeme vývarem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na malé kousky nakrájené brambory a houby i s vodou přivedeme k varu.
5.
Přidáme bobkový list, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké.
6.
Dochutíme solí, pepřem, a nakonec přidáme majoránku.
7.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
328.29 kcal |
Protein |
12.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.74 g
7.67 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.48 g
3.13 g
|
Reklama
Reklama