Bramboračka jako od babičky
Máte doma sušené nebo čerstvé houby? Vyzkoušejte náš recept na bramboračku – bramborovou polévku jako od babičky. Sytá a hustá polévka v zimě zahřeje a provoní kuchyň kořením a houbami. Hodí se nejen na nedělní oběd, ale i jako večeře pro celou rodinu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    1Nasušené houby dáme namočit do misky s vodou.
                2.
                    V hrnci si rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájíme cibuli.
                3.
                    Cibulku necháme na másle zezlatovět a zasypeme moukou.
                4.
                    Zalijeme vývarem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na malé kousky nakrájené brambory a houby i s vodou přivedeme k varu.
                5.
                    Přidáme bobkový list, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké.
                6.
                    Dochutíme solí, pepřem, a nakonec přidáme majoránku.
                7.
                    Podáváme s čerstvým pečivem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 328.29 kcal | 
| Protein | 12.47 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 53.74 g 7.67 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 5.48 g 3.13 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

