Bramboračka jako od babičky

Máte doma sušené nebo čerstvé houby? Vyzkoušejte náš recept na bramboračku – bramborovou polévku jako od babičky. Sytá a hustá polévka v zimě zahřeje a provoní kuchyň kořením a houbami. Hodí se nejen na nedělní oběd, ale i jako večeře pro celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
1Nasušené houby dáme namočit do misky s vodou.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájíme cibuli.
3.
Cibulku necháme na másle zezlatovět a zasypeme moukou.
4.
Zalijeme vývarem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na malé kousky nakrájené brambory a houby i s vodou přivedeme k varu.
5.
Přidáme bobkový list, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké.
6.
Dochutíme solí, pepřem, a nakonec přidáme majoránku.
7.
Podáváme s čerstvým pečivem.

Od: Marie, 25.11.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
316.29 kcal
Protein
10.81 g
Sacharidy
z toho cukr
51.42 g
6.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.74 g
3.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama