Máte doma sušené nebo čerstvé houby? Vyzkoušejte náš recept na bramboračku – bramborovou polévku jako od babičky. Sytá a hustá polévka v zimě zahřeje a provoní kuchyň kořením a houbami. Hodí se nejen na nedělní oběd, ale i jako večeře pro celou rodinu.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
1Nasušené houby dáme namočit do misky s vodou.
V hrnci si rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájíme cibuli.
Cibulku necháme na másle zezlatovět a zasypeme moukou.
Zalijeme vývarem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na malé kousky nakrájené brambory a houby i s vodou přivedeme k varu.
Přidáme bobkový list, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké.
Dochutíme solí, pepřem, a nakonec přidáme majoránku.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 316.29 kcal |
Protein: 10.81 g |
Sacharidy: 51.42 g |
z toho cukr: 6.59 g |
Tuk: 5.74 g |
z toho nas. MK: 3.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2879-bramboracka-jako-od-babicky