Bramboračka jako od babičky

Máte doma sušené nebo čerstvé houby? Vyzkoušejte náš recept na bramboračku – bramborovou polévku jako od babičky. Sytá a hustá polévka v zimě zahřeje a provoní kuchyň kořením a houbami. Hodí se nejen na nedělní oběd, ale i jako večeře pro celou rodinu.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. 1Nasušené houby dáme namočit do misky s vodou.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájíme cibuli.
  3. Cibulku necháme na másle zezlatovět a zasypeme moukou.
  4. Zalijeme vývarem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na malé kousky nakrájené brambory a houby i s vodou přivedeme k varu.
  5. Přidáme bobkový list, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké.
  6. Dochutíme solí, pepřem, a nakonec přidáme majoránku.
  7. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 316.29 kcal | Protein: 10.81 g | Sacharidy: 51.42 g | z toho cukr: 6.59 g | Tuk: 5.74 g | z toho nas. MK: 3.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2879-bramboracka-jako-od-babicky