Uzená polévka s kroupami

Na uzenou polévku potřebujete silný vývar, proto je dobré ji vařit vždy, když hlavní jídlo máte s uzeným masem. Kroupy si žádají dlouhé vaření, a i po uvaření ještě do sebe nasáknou spoustu tekutiny. Při přípravě polévky i při jejím druhém podávání je třeba s tím počítat a stále dolévat vodu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit kroupy do osolené vody. Vaříme asi hodinu, někdy i více. Po uvaření scedíme a propláchneme vlažnou vodou.
2.
Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, na kostičky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
3.
Přidáme kroupy a vaříme společně, dokud nezměkne mrkev. Přiléváme vodu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Od: Iva V, 30.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Kategorie: polévka, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
143.59 kcal
Protein
8.99 g
Sacharidy
z toho cukr
23.75 g
1.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.41 g
0.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí