Kroupoto s uzeným, brokolicí a cizrnou

  • Přidat foto

Nejčastěji se s kroupami potkáme v polévce, ale tu samou, oblíbenou chuťovou kombinaci, si můžete užít ještě více. Vyzkoušejte kroupoto.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uzené maso společně s kroupami dáme vařit do většího hrnce. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme pod poklicí asi 1 hodinu. Soli můžete přidat i více, asi 2-3 lžičky.
2.
Mezitím uvaříme cizrnu, je dobré ji mít předem namočenou. Použít můžete i sterilovanou.
3.
Zvlášť uvařte ve slané vodě i brokolici s mrkví na kolečka. Vařte 10 minut, pak zalejte studenou vodou.
4.
Poté scedíme vývar, snažte se odstranit koření. Nakrájejte uzené maso na drobné kostičky.
5.
Na hluboké pánvi rozehřejte sádlo, přidejte na kostičky nakrájené uzené maso. Ochuťte paprikou a grilovacím kořením. Přidejte mraženou zeleninu a restujte. Podlévejte vývarem.
6.
Poté přidejte uvařené kroupy, cizrnu, brokolici a mrkev. Vše promíchejte a chvíli společně prohřejte.
7.
Před podáváním dochuťte strouhaným sýrem.

Od: Ráďa 78, 15.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod 15 min vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
369.76 kcal
Protein
18.81 g
Sacharidy
z toho cukr
42.97 g
7.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.71 g
4.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.