Kroupoto s uzeným, brokolicí a cizrnou

Nejčastěji se s kroupami potkáme v polévce, ale tu samou, oblíbenou chuťovou kombinaci, si můžete užít ještě více. Vyzkoušejte kroupoto.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Uzené maso společně s kroupami dáme vařit do většího hrnce. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme pod poklicí asi 1 hodinu. Soli můžete přidat i více, asi 2-3 lžičky.
  2. Mezitím uvaříme cizrnu, je dobré ji mít předem namočenou. Použít můžete i sterilovanou.
  3. Zvlášť uvařte ve slané vodě i brokolici s mrkví na kolečka. Vařte 10 minut, pak zalejte studenou vodou.
  4. Poté scedíme vývar, snažte se odstranit koření. Nakrájejte uzené maso na drobné kostičky.
  5. Na hluboké pánvi rozehřejte sádlo, přidejte na kostičky nakrájené uzené maso. Ochuťte paprikou a grilovacím kořením. Přidejte mraženou zeleninu a restujte. Podlévejte vývarem.
  6. Poté přidejte uvařené kroupy, cizrnu, brokolici a mrkev. Vše promíchejte a chvíli společně prohřejte.
  7. Před podáváním dochuťte strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.32 kcal | Protein: 17.00 g | Sacharidy: 26.25 g | z toho cukr: 5.75 g | Tuk: 12.82 g | z toho nas. MK: 3.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2073-kroupoto-s-uzenym-brokolici-a-cizrnou