Uzená polévka s kroupami

Na uzenou polévku potřebujete silný vývar, proto je dobré ji vařit vždy, když hlavní jídlo máte s uzeným masem. Kroupy si žádají dlouhé vaření, a i po uvaření ještě do sebe nasáknou spoustu tekutiny. Při přípravě polévky i při jejím druhém podávání je třeba s tím počítat a stále dolévat vodu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit kroupy do osolené vody. Vaříme asi hodinu, někdy i více. Po uvaření scedíme a propláchneme vlažnou vodou.
  2. Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, na kostičky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
  3. Přidáme kroupy a vaříme společně, dokud nezměkne mrkev. Přiléváme vodu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 169.48 kcal | Protein: 10.96 g | Sacharidy: 22.36 g | z toho cukr: 0.93 g | Tuk: 3.78 g | z toho nas. MK: 0.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1422-uzena-polevka-s-kroupami