Na uzenou polévku potřebujete silný vývar, proto je dobré ji vařit vždy, když hlavní jídlo máte s uzeným masem. Kroupy si žádají dlouhé vaření, a i po uvaření ještě do sebe nasáknou spoustu tekutiny. Při přípravě polévky i při jejím druhém podávání je třeba s tím počítat a stále dolévat vodu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Dáme vařit kroupy do osolené vody. Vaříme asi hodinu, někdy i více. Po uvaření scedíme a propláchneme vlažnou vodou.
Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, na kostičky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
Přidáme kroupy a vaříme společně, dokud nezměkne mrkev. Přiléváme vodu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 169.48 kcal |
Protein: 10.96 g |
Sacharidy: 22.36 g |
z toho cukr: 0.93 g |
Tuk: 3.78 g |
z toho nas. MK: 0.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1422-uzena-polevka-s-kroupami