Kroupový vývar se zázvorem

Podzimní období je tady a pro mě to znamená období teplých polévek 🙂

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kroupy propláchneme vodou a postavíme s čistou vodou extra na sporák. Vaříme na mírnějším plameni asi 30 minut. Záleží na kroupách. Máme na paměti, že kroupy se zvětší, proto přidáme dostatek vody.
2.
Mezitím si oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
3.
Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
4.
Poté přidáme zbytek zeleniny zalijeme vývarem a já ředím i vodou.
5.
Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
6.
Nakonec oloupeme česnek a zázvor a nakrájíme najemno.
7.
Přidáme do polévky, osolíme a opepříme a vaříme asi 20 minut.
8.
Mezitím scedíme kroupy a znovu propláchneme.
9.
Když je zelenina již měkká, přidáváme kroupy a vaříme ještě cca 5 minut.
10.
Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.

Od: Liška, 29.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
187.13 kcal
Protein
7.33 g
Sacharidy
z toho cukr
33.41 g
7.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.62 g
0.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama