Vývar z krůtího krku a hovězích kostí

  • Přidat foto

Pro tuto polévku platí - čím déle vývar potáhnete (necháte probublávat), tím lépe. Polévky jsou must have podzimu i zimy. Ale kromě hlavního chodu jsou i výbornou snídaní, kdy tělo ráno dostane všechny potřebné živiny pro nastartování dne. O jeho pozitivních účincích při nachlazeních ani nemluvě.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do velkého hrnce dáme vařit 3 litry vody. Do sítka na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme ještě hovězí kosti a krůtí krk.
2.
Očistíme a nakrájíme celer, petržel, mrkev, cibuli a česnek na kousky. A rovněž vložíme do hrnce s vodou.
3.
Jakmile dojde k varu, ztlumíme plotnu tak, aby vývar jen jemně probublával. Takto necháme vývar táhnout co nejdéle (čím víc hodin tím lépe).
4.
Hotový vývar přecedíme přes síto do jiného hrnce. Vrátíme do něj pouze maso z krůtího krku a zeleninu.
5.
Přidáme sůl a pepř dle chuti, ozdobíme snítkou petrželky a můžeme podávat.

Od: Petra, 27.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Kategorie: polévka, česká, zelenina, drůbeží maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.47 kcal
Protein
29.24 g
Sacharidy
z toho cukr
12.86 g
7.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.19 g
2.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.