Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

  • Přidat foto

Nejlepší hovězí vývar s játrovým knedlíčky, který si všichni pamatujeme z nedělních obědů od babiček. Vyzkoušejte recept na silný hovězí vývar. Doba vaření je sice delší, ale výsledek stojí za to.

Ingredience

Na játrové knedlíčky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce si připravte olej a maso si nakrájejte na čtvrtky, stejně tak si připravte zeleninu. Očistěte a nakrájejte na větší kousky i cibuli.
2.
Na rozpálený olej dejte maso i zeleninu a nechte osmahnout do zlatova.
3.
Přidejte koření, česnek, zalijte vodou a počkejte až se bude voda vařit. Poté ztlumte a nechte cca 3 hod. na mírném ohni vařit bez pokličky.
4.
Mezitím si připravte játrové knedlíčky, které budete vařit v jiném hrnci.
5.
Játra vejce, máslo, strouhanku, oloupaný česnek, sůl a majoránku dejte do mixéru a rozmixujte do hmoty, aby se vám z ní dobře tvarovali knedlíčky. Někdo má rád menší, někdo větší.
6.
Připravte si hrnec s vroucí vodou a tvarujte z těsta knedlíčky, které vařte cca 10–15 min. Poté knedlíčky vyjměte.
7.
Jakmile je maso se zeleninou měkké, vyjměte ho a vývar přeceďte přes síto. Zeleninu vyhoďte.
8.
Zůstane vám silný vývar, do kterého na malé kousky nakrájejte maso, přidejte připravené játrové knedlíčky a přidejte polévkové nudle. Dobrou chuť.

Od: Marie, 14.11.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
3 hod vaření
3 hod 30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
723.03 kcal
Protein
41.79 g
Sacharidy
z toho cukr
93.26 g
11.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.84 g
10.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.