Domácí játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky je sice možné koupit, ale nic se nevyrovná chuti doma připraveným. I když vyžadují trochu práce, vyplatí se to. Připravte si jich více a pak stačí dát do mrazničky pro příští polévku.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Kuřecí játra propereme a dáme je do větší misky. Prošleháme tyčovým mixérem.
2.
Na másle osmažíme cibuli pokrájenou na drobné kostičky. Necháme mírně zchladnout a přimícháme do jater. Směs okořeníme a přidáme prolisovaný česnek a vejce.
3.
Důkladně promícháme a začneme postupně přisypávat strouhanku. Směs musí držet hezky pohromadě a musí trochu lepit. Část strouhanky si necháme na obalení.
4.
Ze směsi tvarujeme knedlíčky, ty obalujeme ve strouhance.
5.
Vhodíme do vařící polévky a na mírném varu vaříme asi 15 minut.

Od: Iva V, 8.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 25 min
Počet porcí: 10 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 7 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, vnitřnosti

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
180.53 kcal
Protein
8.12 g
Sacharidy
z toho cukr
17.81 g
1.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.53 g
4.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí