Domácí játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky je sice možné koupit, ale nic se nevyrovná chuti doma připraveným. I když vyžadují trochu práce, vyplatí se to. Připravte si jich více a pak stačí dát do mrazničky pro příští polévku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí játra propereme a dáme je do větší misky. Prošleháme tyčovým mixérem.
2.
Na másle osmažíme cibuli pokrájenou na drobné kostičky. Necháme mírně zchladnout a přimícháme do jater. Směs okořeníme a přidáme prolisovaný česnek a vejce.
3.
Důkladně promícháme a začneme postupně přisypávat strouhanku. Směs musí držet hezky pohromadě a musí trochu lepit. Část strouhanky si necháme na obalení.
4.
Ze směsi tvarujeme knedlíčky, ty obalujeme ve strouhance.
5.
Vhodíme do vařící polévky a na mírném varu vaříme asi 15 minut.

Od: Iva V, 8.2.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, vnitřnosti
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
187.07 kcal
Protein
8.34 g
Sacharidy
z toho cukr
15.29 g
1.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.63 g
5.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama