Kuřecí játra na česneku

Netradiční teplý předkrm, který chutí často předčí hlavní jídlo. Občas neodolám a vařím větší porci, jako běžný nedělní oběd. Česneku se určitě nebojte. Můžete množství i zvýšit. V obchodě sáhněte po českém česneku, rozhodně se vyplatí.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jako první si nakrájíme na pásky cibuli. Česnek rozkrájíme na drobná kolečka, hromádku pak ještě několikrát nahrubo nasekáme nožem.
2.
Rozpustíme na pánvi sádlo a vložíme kuřecí játra. Zasypeme 1 lžící sladké papriky. Zprudka orestujeme z každé strany. Restujeme 5 – 10 minut, uvnitř budou játra mírně syrová.
3.
Odebereme z pánve pouze játra, vše ostatní na pánvi necháme. Zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá při ruce, zalije vodou a do ní rozmíchá slepičí bujón v kostce.
4.
Do vývaru dám cibuli, česnek a zasypu zbytkem sladké papriky. Vařím asi 10 minut. Postupně začne směs houstnout. Do směsi vrátím játra a dovařím do měkka. Játra budou pružná, měkká a v řezu hnědá.
5.
Nakonec dochutím majoránkou, solí a pepřem. Můžete malou špetku chilli. Povařím už jen krátce. K předkrmu patří malý kousek jater s cibulí a česnekem, podávané na opečeném toustu.

Od: Iva V, 30.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: předkrm, česká, vnitřnosti

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
264.98 kcal
Protein
27.22 g
Sacharidy
z toho cukr
14.84 g
5.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.72 g
4.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.