Kuřecí játra na česneku

Netradiční teplý předkrm, který chutí často předčí hlavní jídlo. Občas neodolám a vařím větší porci, jako běžný nedělní oběd. Česneku se určitě nebojte. Můžete množství i zvýšit. V obchodě sáhněte po českém česneku, rozhodně se vyplatí.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Jako první si nakrájíme na pásky cibuli. Česnek rozkrájíme na drobná kolečka, hromádku pak ještě několikrát nahrubo nasekáme nožem.
2.
Rozpustíme na pánvi sádlo a vložíme kuřecí játra. Zasypeme 1 lžící sladké papriky. Zprudka orestujeme z každé strany. Restujeme 5 – 10 minut, uvnitř budou játra mírně syrová.
3.
Odebereme z pánve pouze játra, vše ostatní na pánvi necháme. Zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá při ruce, zalije vodou a do ní rozmíchá slepičí bujón v kostce.
4.
Do vývaru dám cibuli, česnek a zasypu zbytkem sladké papriky. Vařím asi 10 minut. Postupně začne směs houstnout. Do směsi vrátím játra a dovařím do měkka. Játra budou pružná, měkká a v řezu hnědá.
5.
Nakonec dochutím majoránkou, solí a pepřem. Můžete malou špetku chilli. Povařím už jen krátce. K předkrmu patří malý kousek jater s cibulí a česnekem, podávané na opečeném toustu.

Od: Iva V, 30.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 21 Kč za porci
Kategorie: předkrm, česká, vnitřnosti

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
290.48 kcal
Protein
26.54 g
Sacharidy
z toho cukr
12.18 g
3.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.06 g
6.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí