Kuřecí játra na zelenině

Kuřecí játra nebývají příliš oblíbeným pokrmem. Když je ale vyzkoušíte připravit na mírně pikantní způsob s velkou porcí svěží zeleniny zachutnají i těm, kteří se pokrmům z jater dříve vyhýbali.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky. Kuřecí játra necháme vcelku. Rozehřejeme na pánvi olej a vložíme játra. Z jedné strany restujeme na vyšší teplotu, poté snížíme teplotu, játra obrátíme a restujeme ještě 5 minut.
2.
Játra vyjmeme z pánve a na pánev vložíme zeleninu. Ochutíme grilovacím kořením. Dobře promícháme a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 5 min, zelenina musí změknout, ale nesmí být rozvařená. V hotovém pokrmu by mělo být zelí trochu chrupavé.
3.
Do směsi vrátíme játra, přidáme sladkou papriku a chilli. Dobře promícháme a chvíli společně povaříme. Podáváme s rýží.

Od: Ráďa 78, 27.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vnitřnosti

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
298.58 kcal
Protein
28.79 g
Sacharidy
z toho cukr
16.66 g
8.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.97 g
3.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí