Kuřecí játra na červeném víně

Kuřecí játra jsou ideální pro rychlou přípravu, proto je doma děláme na více způsobů a na víně je jeden z nich. Jako přílohu jsem použila v mikrovlnce udělané bramborové čipsy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V pánvi si rozpálíme sádlo a kuřecí játra na něm opékáme. Kdo chce, může játra překrájet, ale já je nechávám celá.
2.
Když se nám játra opékají, přidáme slaninu na nudličky, nakrájenou cibuli na proužky a společně opékáme.
3.
Až jsou játra hotová, přilijeme červeným vínem a necháme chvíli, aby se nám vyvařilo. Poté osolíme, opepříme. Někdy přidávám zelený pepř z nálevu, ale není nutné.
4.
Mezitím si můžeme vytvořit čipsy v mikrovlnce a to tak, že nakrájíme brambory na tenké plátky, pokapeme olejem a z každé strany děláme čtyři minuty na největší výkon.
5.
Při podávání posypeme játra strouhanou mozzarellou.

Od: Petuler, 14.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
598.82 kcal
Protein
45.09 g
Sacharidy
z toho cukr
10.72 g
4.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.89 g
13.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama