Kuřecí játra na portském víně a tymiánu

Kuřecí játra na portském víně a tymiánu je elegantní a rychle připravený pokrm, který spojuje jemnou chuť kuřecích jater s lahodnou omáčkou z portského vína a čerstvého tymiánu. Vhodné pro slavnostní večeři i běžný všední den. Podává se s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra vyndáme dopředu z lednice, opláchneme a osušíme. Očistíme od blanek a rozdělíme na poloviny, aby se následně rovnoměrněji propekla.
2.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
3.
Na pánvi rozpustíme máslo nebo ghí. Přidáme nakrájenou šalotku a lehce ji orestujeme do sklovata.
4.
Přidáme játra a zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhla.
5.
Podlijeme portským vínem tak, aby játra nebyla zcela ponořená. Přidáme snítky tymiánu a necháme omáčku zredukovat na požadovanou konzistenci.
6.
Těsně před podáváním játra z obou stran osolíme a dáme na talíř.
7.
Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu portského vína a kousek másla, krátce provaříme a nalijeme přes játra.
8.
Podáváme s čerstvou bagetou a lehkým zeleninovým salátem – například rukolovým salátem s cherry rajčaty, mungo klíčky a olivovým olejem ochuceným tymiánem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.34 kcal
Protein
28.48 g
Sacharidy
z toho cukr
6.64 g
3.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.90 g
5.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama