Kuřecí játra na portském víně a tymiánu
- Přidat foto
-
Reklama
Kuřecí játra na portském víně a tymiánu je elegantní a rychle připravený pokrm, který spojuje jemnou chuť kuřecích jater s lahodnou omáčkou z portského vína a čerstvého tymiánu. Vhodné pro slavnostní večeři i běžný všední den. Podává se s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Játra vyndáme dopředu z lednice, opláchneme a osušíme. Očistíme od blanek a rozdělíme na poloviny, aby se následně rovnoměrněji propekla.
2.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
3.
Na pánvi rozpustíme máslo nebo ghí. Přidáme nakrájenou šalotku a lehce ji orestujeme do sklovata.
4.
Přidáme játra a zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhla.
5.
Podlijeme portským vínem tak, aby játra nebyla zcela ponořená. Přidáme snítky tymiánu a necháme omáčku zredukovat na požadovanou konzistenci.
6.
Těsně před podáváním játra z obou stran osolíme a dáme na talíř.
7.
Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu portského vína a kousek másla, krátce provaříme a nalijeme přes játra.
8.
Podáváme s čerstvou bagetou a lehkým zeleninovým salátem – například rukolovým salátem s cherry rajčaty, mungo klíčky a olivovým olejem ochuceným tymiánem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
290.34 kcal |
Protein |
28.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.64 g
3.05 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.90 g
5.04 g
|
Reklama
Reklama