Játra na tymiánu se smetanovou omáčkou

Játra nemusí být neoblíbeným pokrmem, jaký známe ze školní jídelny. Obyčejná česká klasika za pár drobných se dá připravit tak, že jí dáte rádi přednost a budete se k receptu často vracet. Játra na tymiánu se smetanovou omáčkou vám zachutnají s rýží, knedlíkem i těstovinami. Můžete uvařit plný hrnec a jen obměníte přílohu na druhý den.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme nahrubo cibuli, dáme ji do hlubší pánve osmažit na oleji. Jakmile začne zlátnout přidáme do pánve kuřecí játra a krátce orestujeme z obou stran (asi 2 minuty).
2.
Jakmile jsou játra na povrchu hnědá, přisypeme tymián, sladkou papriku, pepř, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
3.
Po uvaření vše scedíme, vytáhneme bobkový list a necháme si misku s výpekem.
4.
Přichystáme si zásmažku. Do oleje na zásmažku můžeme pro lepší chuť přidat lžíci másla. Jakmile mouka zhnědne, zalijeme výpekem z jater a podle hustoty omáčky dolijeme vodou. Omáčku ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vmícháme scezená játra i s cibulí. Do směsi nastrouháme jablko bez slupky. Krátce provaříme, vypneme a přilijeme smetanu.
5.
Místo vývaru můžeme použít masox a pro ostřejší verzi je možné přidat špetku chilli nebo lžičku maďarské paprikové pasty.

Od: Iva V, 14.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vnitřnosti

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
517.39 kcal
Protein
29.92 g
Sacharidy
z toho cukr
24.85 g
10.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.09 g
16.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.